Word jij excellente student?

Nieuws | de redactie
3 mei 2012 | Wat is dat eigenlijk, ‘een ambitieuze studiecultuur’? En hoe word je zelf een excellente student? De ASVA gaat met HO-toppers en studenten die vragen beantwoorden. Op hun symposium op 9 mei treden Karl Dittrich, Jet Bussemaker, Marijk van der Wende én de betrokken studenten op.

Op woensdag 9 mei organiseert de ASVA studentenunie in ‘deBrakke Grond’ het symposium met als onderwerp “Waardoor wordjij een excellente student?”

Voorzitter Eline Peters vertelt waarom juist zij dit thema optafel wil leggen. “Als studentenvakbond maken wij ons hard voor dekwaliteit van het hoger onderwijs en het creëren van eenstudiecultuur waarin je als student het beste uit jezelf kunthalen. Maar wat is dat eigenlijk, een ambitieuze studiecultuur? Watheb jij nodig om het beste uit je studietijd te halen?”

Excellentie in turbulente tijden

Vragen die dan voor studenten en hun opleidingen aan de ordekomen zijn veel breder dan rendementskwesties of ‘hoge cijfers’,hoe mooi dat ook is. Peters: “Is het voor jou bijvoorbeeld veelwaard om hoge cijfers te halen, of vind je het juist belangrijk omook naast je studie actief te zijn? En hoe creëren we eendergelijke setting? En is het in deze turbulente tijden eigenlijknog wel mogelijk om een excellente student te zijn, wanneer jegeconfronteerd wordt met zo veel keuzes en veranderingen tijdens jestudietijd?”

De ASVA nodigt de lezers van ScienceGuide van harte uitom over deze thema’s en hun effecten mee te denken. De dag zalworden geleid door Pieter Gerrit Kroeger, hoofdredacteur vanScienceGuide.  

Tijdstip: woensdag 9 mei, inloop vanaf13.00 uur, programma van 13.30 tot 17.30, met borrel na afloop.Locatie: Vlaams cultuurhuis de BrakkeGrond, Nes 43 te Amsterdam.

Programma

Opening – Eline Peters (Voorzitter ASVA)

Interview – Jet Bussemaker (Rector HvA)

Presentatie – Onderzoek naar actieve studenten

Plenaire Discussie

Pauze

Lezing – Marijk van der Wende (Decaan AmsterdamUniversity College) samen met studenten van het AUC

Lezing – Karl Dittrich (Voorzitter NVAO)

Visie-verhalen – Wat zeggen ‘de studentenpartijen’ vandit thema? Met: Nikolai Jacobs ( Partij Mei), Camiel van Hove(UvASociaal), Sam de Nijs (Ons Kritisch Alternatief)

Slotdebat – Karl Dittrich (NVAO), Marijk van der Wende (AUC), MarcoSnoek (lector HvA, actief bij Leraren met Lef),Thieu Besselink (Learning Lab), Eline Peters(ASVA)

Aanmelding graag via www.asva.nl/onderwijssymposium


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK