13 juni in debat over 10 jaar BaMa

Nieuws | de redactie
5 juni 2012 | Werkt het? 10 jaar na de invoering van de Bachelor-Master structuur is het tijd voor serieuze evaluatie en debat. Op 13 juni gebeurt dat bij Spui25, dankzij de ASVA. UvA-rector Dymph van den Boom, Jasper van Dijk (SP), excellentiegoeroe Hans Adriaansens en anderen kruisen de degens.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat de Bachelor-Masterstructuur is ingevoerd in het hoger onderwijs. Zijn de doelen dietoen zijn gesteld gehaald en kan het een succes genoemd worden?Volgens critici is zijn deze doelstellingen niet bereikt en heeftde nieuwe structuur er vooral voor gezorgd dat de studies korterzijn geworden. Voorstanders wijzen erop dat de doorstromingverbeterd is en studeren in het buitenland beter mogelijk is.

De ASVA presenteert bij dit debat een essaybundel metverschillende visies op de plussen en minnen, het bereikte en hetnog niet gelukte van 10 jaar BaMa. Daarna gaan de debaters metelkaar en u in debat, geleid door PG Kroeger, hoofdredacteur vanScienceGuide. Tijd: 13 juni 17.00 tot 19.00 uur. Plaats:Academisch-cultureel centrum Spui25, te Amsterdam op Spui 25.Toegang is gratis, wel graag aanmelden hier.

Materiaal om u vast op te warmen:

– De visie van de minister die BaMa invoerde, Loek Hermans(VVD)

– De analyse van HO-jurist Peter Kwikkers, die ooit meehielp de WHW op testellen

– De visie van Hans Adriaansens, die Zijlstra aanraadt nog evendoor te bijten.

– De optimistische conclusie van UvA-rector Dymph van den Boom: cum laude geslaagd!

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK