Dijkgraafs eigen zaal

Nieuws | de redactie
4 juni 2012 | Het grote uitzwaaien is begonnen. Nu Robbert Dijkgraaf naar Princeton vertrekt, bedenken allerlei organisaties hoe zij hem kunnen eren en zo toch een beetje behouden.

De vertrekkende KNAW President krijgt in het nieuwe AmsterdamUniversity College op het Science Park in die stad een naar hemvernoemd auditorium, bijvoorbeeld. Daarmee wil men bijvend eraanherinneren, dat hij geldt als een van de oprichters van hetAUC.

De collegezaal krijgt de naam ‘Robbert DijkgraafAuditorium’. AUC-decaan Marijk van der Wende noemt deze opFolia “de meest representatieve” van het nieuwe AUC-pand,die men bovendien ook wil benutten voor seminarsmet gasten van elders. Met ditDijkgraaf-auditorium begint tevens de vernoeming van nog eenserie andere zalen in het nieuwe gebouw. Beroemde wetenschappersworden daarmee geeerd, zoals Charles Darwin, Maria Sybilla Merian en Albert Einstein.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK