Duitse BaMa-lessen

Nieuws | de redactie
1 juni 2012 | De BaMa-invoering gaat niet vanzelf in elk land. Onze oosterburen moet na 10 jaar vaststellen, dat het verzet in hun WO tegen ‘Bologna’ tot verlies aan studiesucces leidt. Hun HBO daarentegen bloeit er door op. Stof voor het 10 jaar BaMa-seminar 13 juni in Spui25 te Amsterdam!

In het recente stuk van ScienceGuide.eu hierover komen de volgendefeiten en  cijfers aan de orde: ‘Bachelor dropout rates atGerman universities increased from 25% to 35% within four years,Fachhochschulen show the opposite trend. A government reportattributes this to “implementation issues” surrounding Bolognareforms. Merkel responds with more funding and demands moreinfluence.

In 2010, 35% of all German Bachelor students at universitiesstopped their studies which compares to 25% four years earlier.With 19% this number is much lower at universities of appliedsciences (“Fachhochschulen”, UAS), less than half of what it usedto be in 2006 (39%).

“It is most likely that the difference in study success ratesbetween these two types of HE institutes is due to implementationissues of the Bachelor/Master system at universities,” a recentgovernment report states. UAS institutes were quicker to adapt toBologna reforms, while universities debated the issue heatedly.’Lees het volledige stuk hierover van ScienceGuide.eu hier.

Op 13 juni gaan in Spui25 onder meer Hans Adriaansens en andere HO-kenners metelkaar in debat over 10 jaar bachelor masterstructuur. Dit tergelegenheid van de presentatie van de ASVA-bundel ’10 jaarBaMa)


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK