Saxion en Edith Stein fuseren

Nieuws | de redactie
29 juni 2012 | De medezeggenschap en RvT’s van beide instellingen zijn het erover eens. Saxion en Hogeschool Edith Stein in Hengelo gaan in 2013 samen verder. Het samengaan garandeert de aanwezigheid van een hoogwaardige lerarenopleiding in Twente.

Terwijl in de Randstad en Zwolle de lerarenopleidingen de handeninslaan voor nieuwe hoogwaardige docentenopleidingen, wordt ook in Twente hetbehoud van de lerarenopleidingen geborgd.  De plannen voor eenovername van Edith Stein dateren al van begin 2012 toen duidelijkwerd dat Edith Stein zelfstandig niet verder zou kunnen gaan.

Omdat beide CvB’s het behoud van een lerarenopleiding in dedirecte omgeving noodzakelijk achten is besloten middels een fusiede opleidingen van Edith Stein te behouden. De besturen hebbentoegezegd dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen en dat ervoor de studenten feitelijk niets verandert.

De Hogeschool Edith Stein in Hengelo leidt op dit momentongeveer 900 studenten op voor het openbaar, protestantschristelijk en katholiek onderwijs. Saxion heeft op dit moment aleen Pabo-opleiding in Deventer. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK