Thom versus Halbe

Nieuws | de redactie
14 juni 2012 | Thom de Graaf start zijn voorzitterschap van de HBO-raad nu pas echt goed. Op 20 juni gaat hij het debat aan met Halbe Zijlstra tijdens het eerste #HBOdiscours. Ook HO-toplieden van Avans, de LOI en de studenten zullen hun zegje doen.

Het eerste #HBOdiscours – op 20 juni in hartje Den Haag – heeftals hoofdgast de staatssecretaris van OCW, Halbe Zijlstra.Thom de Graaf gaat in dit nieuwe debatevent met hem ingesprek over de HO-actualiteit. Want ook met een demissionairkabinet kan er voor het hoger onderwijs nog veel gebeuren.

Zo maakt De Graf zich namens ‘zijn’ hogescholen aanzienlijkezorgen over de toegankelijkheid van het hoger onderwijs: komtdeze niet onder druk door Ziijlstra’s plannen voorhet deeltijd hoger onderwijs? En de meest recente brief van de HBO-raad aan de bewindsman laatzien, dat er nog meer actualteit is die flink debatwettigt. 

U vindt hier nadere informatie over het programma. Plaats vansamenkomst is ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat (Hofweg1h, tegenover de Tweede Kamer in Den Haag). Meldt u wel even aanbij congresbureau@hbo-raad.nl, want de zaal kan weleens vol komen te zitten. 

Programma
17.00 – 17.30 uur: Ontvangst bij ProDemos
17.30 – 17.45 uur: Thom de Graaf bevraagt Halbe Zijlstra en PaulRüpp (voorzitter Avans Hogeschool en bestuurslid HBO-raad -portefeuillehouder Deeltijdonderwijs) over de actualiteit en overhet deeltijd hoger onderwijs. Wat zijn de problemen en wat zijn deoplossingen?
17.45 – 18.30 uur: Paneldiscussies met mensen uit ISO en LSVb,Ben Hoogenboom, bestuurslid AOb, Marten Jan Kuipers, directeur LOIover Actualiteit en Deeltijd
18.30 – 19.30 uur: Borrel


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK