Tijd en prioriteiten

Nieuws | de redactie
10 juli 2012 | Vier toonaangevende politieke vrouwen uit de Tweede Kamer over hun tijd op de blauwe planeet en de blauwe stoelen. Welke rol speelt de klok in hun hectische leven, hoe stellen zij prioriteiten en hoe overleven zij?

In onze serie ‘Nooit tijd voor geen tijd’ aandachtvoor vier spraakmakende vrouwelijke Kamerleden. Voorzitter GerdiVerbeet is een echte planner en moest er erg aan wennen dat inDen Haag de agenda’s geregeld totaal worden omgegooid. HaarPvdA-collega Jetta Klijnsma ziet tijd vooral als een grootgeschenk: “Wij krijgen allemaal tijd, de een misschien achttienjaar en de ander honderdvier jaar. Het is de kunst om dat cadeau zóbeet te pakken, dat je je realiseert dat je het in je handen hebt,en dat je er iets mee mág doen.” 

De liberale Jeanine Hennis-Plasschaert refereert juist aan hettijdgebrek in de Tweede Kamer: “De Kamer zou een stukefficiënter kunnen werken. Als er voor een debat van vier uur staatgeagendeerd en het wordt vervolgens acht uur, vraag je je als jeterugblikt soms af wat nou de toegevoegde waarde van die vier uurwas.” Kathleen Ferrier ten slotte plant alles: “Iedere minuutvan mijn dag is gepland. Ook in mijn weekend weet ik precies welkestukken ik nog moet lezen en welke afspraken ik heb.”

  • Jetta Klijnsma(PvdA) ziet de tijd vooral als een geschenk. “Op de torenklok vanhet Franse stadje Dieulefit staat het zo mooi: Lou tems passo;passo lou ben. De tijd verstrijkt, gebruik ‘m goed.”
  • Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD): “Alles is ‘urgent’ tegenwoordig. Ikvind dat je zeker als Kamer moet durven laten zien watechturgentis. Dat is nu totaal vertroebeld.”
  • Kathleen Ferrier (CDA) stelt dat het hebben van een mooi horlogeniet gelijk staat aan het hebben van tijd.
  • Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) vraagt zich af: “Hoeveel tijd hebben wenog om onze dromen te vervullen? Ik wil nog zo veel, maar de tijdtikt door. Ik wil mijn uren heel goed besteden. Tijd is voor mij demogelijkheid om iets zinnigs te doen.

Alle 66 interviews van Paul Walters met de politici lezen? Hijmaakte bovendien zelf de portretfoto’s van allebetrokkenen! Kijk op de site van Gopher naar devolledige  publicatie.

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK