Tijd voor Politiek

Nieuws | de redactie
9 juli 2012 | Waar de ene politicus zich op de hielen gezeten voelt door de tijd, probeert de andere haar met behulp van een chique horloge te beheersen. Onderwijswoordvoerders en hun besef van tijd.
In deze aflevering van verhalen over de tijdsbeleving vanpolitici komen deOnderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer aan het woord. Boris vander Ham maakt elke ochtend een vliegende start: hij acceleert inminder dan een half uur van het warme bed totaan de voordeur.Jasper van Dijk heeft eigenlijk te weinig dagen in de week om hetonrecht van de marktwerking – vooral in het onderwijs – tebestrijden. Tot slot laat Ton Elias zichzelf zien als de man diezijn polshorloge wekelijks met de atoomklok gelijk zet: en wee jegebeente als je hem laat wachten.

 • De agenda van Boris van der Ham  (D66)zit helemaal vol met afspraken van ongeveer een half uur, “Diehoeven ook niet langer te duren want ik weet precies wat ik wilhebben. Waar ik beter in ben geworden de afgelopen decennia, ismijn tijd goed te benutten.”
 • Jasper van Dijk (SP)ziet de tijd vooral als een beperkende factor: “De tijd geeft meniet de ruimte om alles te doen wat ik zou willen. Eight days aweek, dat zou ik wel willen.”
 • Ton Elias (VVD) heeft ook iets met tijd,maar op een andere manier. “Mensen moeten op tijd komen.” Inde rol van vergadervoorzitter begint hij elke vergadering ookletterlijk op de seconde. Te laat komen vindt hij onbeleefd,irritant; “een vorm van zeer vervelende nonchalance.”
 • Alle 66 interviews van Paul Walters met de politici lezen? Hijmaakte bovendien zelf de portretfoto’s van allebetrokkenen! Kijk op de site van Gopher naar devolledige  publicatie.


  «
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
  Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
  OK