Unieke master Renewable Energy in Groningen

Nieuws | de redactie
19 juli 2012 | De Hanzehogeschool krijgt in september een nieuwe masteropleiding. De Master Renewable Energy is een unieke samenwerking van verschillende Europese universiteiten en hogescholen en vindt ook plaats in een internationale context.

De nieuwe master, mede opgezet door het Hanze-instituut voroEngineering, is onlangs geaccrediteerd door de NVAO en EUREC,het Europees consortium op het gebied van duurzame energie. Demaster leidt studenten op tot ingenieur op het gebied vanhernieuwbare energie, een sector waarin grote vraag is naarhoogopgeleide professionals.

Het doel van de nieuwe internationale MSc in RenewableEngineering is studenten op te leiden om de groeiende vraag naarduurzame energie vorm te geven door middel van technisch onderzoek.De masteropleiding is enig in zijn soort binnen Europa en wordtverzorgd door universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië,Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Griekenland.

Het internationale programma is opgebouwd  uit drie lossesemesters; in het eerste semester krijgen studenten een brede basisin het land van de zogenaamde core provider, het tweede semesterwordt gevolgd in het buitenland bij de specialisation provider enhet derde semester vindt plaats in een onderzoeksomgeving van eenbedrijf of kennisinstelling in binnen- of buitenland. Voor meerinformatie.

De verschillende Europese instituten die zich naast de Hanzeverbonden hebben aan de nieuwe master zijn: Ecole des Mines deParis, France, Zaragoza University, Spain, Loughborough University,UK, Oldenburg University, Germany, Kassel University, Germany,University of Northumbria, UK, National Technical University ofAthens, Greece, University of Perpignan, France , IST Lisbon,Portugal. 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK