Freddy Weima naar Nuffic

Nieuws | de redactie
31 augustus 2012 | De leiding van de Nuffic is vernieuwd. De organisatie voor de internationale programma’s van het hoger onderwijs krijgt Freddy Weima als nieuwe chef. Hij volgt Sander van den Eijnden op die collegevoorzitter werd van de Open Universiteit.

Weima is op nu nog manager van de unit Arbeidsmarkt van hetCAOP, kennis- en dienstencentrum voor het publieke domein. De CAOPstaat ook wel bekend als de machtigste lobbyorganisatie in hetHaagse. Sinds 2011 coördineert tevens Weima de Kennis InnovatieAgenda (KIA) van het voormalige Innovatieplatform.

Vanuit  het CAOP was Weima werkzaam als directeurSectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO). Daarin werkten dekoepels van het onderwijs samen met de vakbonden om het humancapital beleid gezamenlijk richting te geven. In die hoedanigheidschreef Weima onder meer mee aan het rapport ‘Krimpals Kans‘ over de bevolkingskrimp in regio’s als Limburg enGroningen en de gevolgen daarvan voor het onderwijs.

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK