‘Haagse’ rolstoeldames op naar goud?

Nieuws | de redactie
31 augustus 2012 | Gisteren won in Londen het damesteam overtuigend haar eerste wedstrijd in het Rolstoelbasketbal bij de Paralympische Spelen. De rolstoelen komen van het Expertisecentrum Bewegingstechnologie van de Haagse Hogeschool. Gaat die combinatie voor goud?

De Haagse Hogeschool heeft samen met strategischproductontwikkelaar inMarket, InnoSportNL, de NederlandseBasketball Bond, en revalidatie specialist Harting-Bank eenrolstoel ontworpen met een wendbaarder, sneller en lichterontwerp.

De nieuwe basketbalrolstoelen zijn op maat gemaakt, met eenspeciaal ontwikkeld nieuw frameconcept van aluminium. Een rolstoelmoet één zijn met de speler en makkelijk met het lichaam tebesturen zijn. Voorheen had een stoel een hoge rolweerstand door descheve wielen.

De nieuw ontworpen asymmetrische velg zorgt dat de band rechtopmet de vloer contact maakt, terwijl het wiel scheef (en dusstabieler) aan de rolstoel gemonteerd kan blijven. Dierevolutionaire opstelling zorgt voor minder wrijving en meerwendbaarheid.

Begin augustus werden bij het Internationale Papendal Tournamentde rolstoelen voor het eerst getest door de oranje dames. Metsucces. In Londen gaan de dames vanmiddag in de ‘Haagse’ rolstoelenop zoek naar eremetaal. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK