Intensiv in Köln

Nieuws | de redactie
28 augustus 2012 | Morgen beginnen 24 eerstejaarsstudenten Duits uit Nijmegen hun opleiding met een 'Intensivkurs Deutsch' in Keulen, als vliegende start met hun studie. Decaan Paul Sars vindt dat een algemeen inleidend programma vaak “alleen maar nodeloos uitstel oplevert. Na zes jaar VWO kun je best in het diepe springen.”

Bij het trainen van de mondelinge taalvaardigheid wordtsamengewerkt met studenten en docenten Germanistiek van deUniversiteit van Keulen. Naast taaltrainingen staan onder andereeen stadwandeling en een theaterbezoek op het programma. Na deIntensivkurs in Keulen wordt het programma voortgezet inNijmegen.

Leren met pendelbus

Vanaf oktober gaan de Nijmeegse studenten Duitse taal en cultuurwekelijks met een pendelbus naar de Universiteit van Essen, waar zeop donderdag de hele dag colleges volgen waardoor ze deDuits-Nederlandse verhoudingen van beide kanten leren kennen.

De belangstelling voor de Duitse taal is toegenomen. Sommigestudenten kiezen Duits vooral voor de cultuur, andere leren de taalom zich toe te leggen op de bedrijfscommunicatie Duits.

Ook de tweejarige masteropleiding Nederland-Duitsland studiesgroeit gestaag. Samen met Münster verwelkomt de Nijmeegseuniversiteit 17 belangstellenden voor deze eerste jointdegree in de geesteswetenschappen, die vooral opleidt voorfuncties in de Nederlands-Duitse samenwerking.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK