Kennispark banenmachine

Nieuws | de redactie
23 augustus 2012 | Kennispark Twente groeit tegen de crisis in. De 72 startups die in 2011 begonnen op de innovatiecampus hebben 500 nieuwe banen opgeleverd. “Dit zijn resultaten die ongekend zijn en waarmee we een voorbeeld zijn in de wereld,” aldus Kennisparkdirecteur Kees Eijkel.

Het Kennispark Twente, een initiatief van de ProvincieOverrijssel, Gemeente Enschede, de Universiteit Twente en Saxion,heeft zich ten doel gesteld voor de periode 2005-2025 tienduizendhoogwaardige arbeidsplaatsen te creëren in Overrijssel. In 2011groeide het aantal nieuwe bedrijven met veertien, naar een totaalvan 384. Dat leverde 500 nieuwe banen op.

Kennisparkdirecteur Kees Eijkel noemt de resultaten van deinnovatiecampus “een voorbeeld in de wereld.” Ook EL&I-topmanChris Buijink roemde het Kennispark inseptember vorig jaar al uitgebreid bij zijn bezoek aan Saxion. “Wathier gebeurt op het gebied van samenwerking onderwijs-arbeidsmarktverdient een pluim. Het is een voorbeeld van hoe het moet.”

De innovatiecampus in Twente richt zich met name opondernemerschap en ziet zichzelf dan ook als de ‘valorisatieschil’van de Twentse kennisinstellingen. Saxion draagt daar aan bij doorin onderzoek en onderwijs het ondernemerschap een belangrijke rolte geven. Zo benoemde de hogeschool onlangs een tweede lector Nanotechnology die zich gaat richten ophet doorontwikkelen van concepten naar daadwerkelijke productenvoor de markt. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK