Minister steunt columnist

Nieuws | de redactie
11 september 2012 | Marja van Bijsterveldt doet iets heel ongebruikelijks. De minister steunt in warme bewoordingen één Kamerkandidaat: ScienceGuide-columnist Pieter Omtzigt. Haar youtube-filmpje is ondubbelzinnig.

De minister spreekt nadrukkelijk haar voorkeur uit voor de nummer39 van lijst 4, het CDA. Omtzigt acht zij een voortreffelijkvolksvertegenwoordiger, misschien wel ómdat hij het bewindsliedenniet altijd makkelijk maakt. In het bijzonder vermeldt zij zijn ookEuropees erkende expertise op het gebied van het beleid rondpensioenen en de honderden miljarden oudedagsreserves die in onsland en elders in Europa onder druk staan.

Ruding, Bovenberg, Eijffinger

Het komt zelden voor dat een minister, die zelf bovendien eenzeer effectief en populair partijvoorzitter is geweest van het CDA,zich op deze wijze inzet voor de kandidatuur van een ‘laaggeplaatste’ kandidaat. Opmerkelijk is ook de support dieoud-minister van Financiën Onno Ruding uitspreekt voor deScienceGuidecolumnist. De strenge rekenmeester eninternationaal financieel expert betreurt, dat bij ‘zijn partij’niemand van de bovenste 20 kandidaten als een kenner mag gelden vande overheidsuitgaven, eurocrisis en zaken als pensioenen envermogen. Omtzigt acht hij daarin juist hoog en dat is voor hemreden diens kandidatuur aan te bevelen.

Vanuit het hoger onderwijs krijgt de econometrist van onder hetEuropees Universitair Instituut in Florence om deze reden ook steunvan prominente vakgenoten en wetenschappers. De hoogleraren LansBovenberg en Sylvester Eijffinger hebben zich publiekelijk achterde kandidatuur van Pieter Omtzigt voor de Tweede Kamergeschaard.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK