NHOC 2012 in aantocht

Nieuws | de redactie
17 september 2012 | Op 26 en 27 november vindt in het W.T.C. in Rotterdam het Nationaal Hoger Onderwijs Congres plaats. ScienceGuide blikt alvast vooruit op twee dagen onderwijsdiscussie met onder meer Frans van Vught, Ron Bormans en Jan Anthonie Bruijn.

Op het NHOC 2012 komt de top van HBO, WO, kennis en ‘Den Haag’bijeen om de lange termijn ontwikkelingen in het hoger onderwijssamen uit te diepen. Wat betekent profilering nu in dewerkelijkheid? Wat wordt de lijn van het kennisbeleid van hetnieuwe kabinet? Hoe kan de kennissector van ons land optimaal baathebben bij de Obama Summit in Amsterdam van maart 2013?

Het programma bestaat uit een pre-seminar op 26 november over degrote strategische vraagstukken rond HBO, WO en KennisnatieNederland. Hier zullen onder meer AWT-voorzitter Jan Anthonie Bruijn, EL&I-topman BertoltLeeftink en Universiteit Maastricht-voorzitter MartinPaul in discussie gaan over hoe verder te gaan na Veerman.

Op het hoofdcongres op 27 november wordt vanuit nog meer invalshoeken ingegaan op de visie en het beleid van en voorhogescholen en universiteit. Hier zullen onder meer de kersversVSNU-voorzitter Karl Dittrich, Erasmus-rector Henk Schmidt en Open Course Ware-pionier AnkaMulder acte de presence geven.

Het gehele programma van het Nationaal Hoger OnderwijsCongres 2012 is hier te vinden. Aanmelden kan hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK