Sombere ouderdom verlicht

Nieuws | de redactie
24 september 2012 | Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van depressieve klachten. In drie kwart van de gevallen worden deze klachten zelfs chronisch. Onderzoekers van de VU en Inholland werken aan een nieuwe methode om deze vorm van depressie te genezen.

Het onderzoek richt zich opgedragsactivatie.Bij deze methodeleren patiënten om hun stemming en dagelijkse activiteiten temonitoren om zo inzicht te krijgen in de samenhang tussen die twee.Ook wordt geleerd om een plan te ontwikkelen dat het aantal leukeactiviteiten als visite verhoogt .

Het is het eerste onderzoek datgedragsactivatietest op opgenomenoudere patiënten. Ook is het uniek dat de behandeling zo isaangepast dat deze niet alleen door onderzoekers maar doorverplegers kan worden uitgevoerd. Daarmee is het onderzoek tevensbruikbaar voor toepassingen in de beroepspraktijk en dehbo-opleidingscurricula voor de betrokken zorgsctoren enverplegenden daarin.

Lees het hele artikel hier

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK