Docent centraal bij Lector van het Jaar 2012

Nieuws | de redactie
5 oktober 2012 | Hoe draagt HBO-onderzoek innovatief bij aan de ontwikkeling van het leraarsvak? ScienceGuide en het ISO zijn op zoek naar de lector die het meest creatief bijdraagt aan de vernieuwing van het docentschap. Wie wordt Lector van het Jaar 2012? Die bij uw lerarenopleiding?

In het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de positie van de lector in het HBO heeft verkiezing van de Lector van het Jaar elk jaar meer succes. Vorig jaar viel de eer ten deel aan de befaamde creative industrie analyticus Carl Rohde van Fontys. Op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres (NHOC) werd hij feestelijk gehuldigd.

Obama zoekt toplector 

In 2012 staat de Lector van het Jaar verkiezing in het teken van de ‘De G20 van kennis’, de Internationale Summit van de Onderwijsprofessie die in maart 2013 in Amsterdam zal worden gehouden. Deze is door president Obama in het leven geroepen om het wereldwijde debat over het opwaarderen van de docent en de het delen van de best practices op dit terrein krachtig aan te wakkeren.

Gastland Nederland zoekt dus nu de beste lectoren die op een creatieve en concrete manier bijdragen aan de vernieuwing van het docentenvak. De winnende lector zal de vrouw of man zijn vanuit het HBO die op de meest creatieve manier een kwaliteitsimpuls geeft aan het vak van leraar in PO, VO, MBO en/of HO.

Huldiging op het NHOC

Net als vorig jaar zal de winnaar bekend worden gemaakt door het ISO en ScienceGuide op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres op 26 en 27 november aanstaande in Rotterdam. De huldiging doet NVAO-voorzitter en dan al bijna VSNU-voorzitter Karl Dittrich, de grote inspirator van kwaliteit, excellentie en hun borging in het hoger onderwijs.  Naast eeuwige roem krijgt de winnende lector bovendien de kans om op te treden in het kader van de ‘Obama Summit’.

Aanmelden voor de verkiezing kan tot uiterlijk 15 november via een mail aan iso@iso.nl. De voordracht moet onderbouwd worden met concrete informatie over het werk, de inhoudelijke verdiensten en resultaten met betrekking tot het thema, bij voorkeur met een bijzonder accent op de daarin verrijkend gebleken input van studenten.

Het gehele programma van het Nationaal Hoger Onderwijs Congres 2012 is hier te vinden. Aanmelden kan hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK