Erasmus start college

Nieuws | de redactie
17 oktober 2012 | Het Erasmus University College mag definitief van start dankzij een accreditatie voor zijn onderwijsprogramma. In september 2013 gaat het open in het centrum van Rotterdam.

Goedkeuring door de NVAO is cruciaal voor de realisatie van hetErasmus University College (EUC). Zij heeft nu een accreditatieafgegeven voor het onderwijsprogramma en dat betekent hetdefinitieve groene licht voor de Rotterdamse topopleiding. Dankzijde eerdere macrodoelmatigheidstoets was al erkend dat het nieuwe,Engelstalige college een gewenste aanvulling is op het HO-aanbod inons land.

Dicht bijeen in centrum havenstad

Het gaat een brede, internationale bacheloropleiding in LiberalArts & Sciences aanbieden. Studenten kunnen zich gedurende driejaar in meerdere disciplines ontwikkelen voordat ze eenspecialisatie (master) kiezen. Met het EUC zet men in hetRotterdamse WO de stap naar kleinschalig en intensief onderwijs methoog rendement.

Jaarlijks wordt een beperkt aantal studenten toegelaten, waarvanuiteindelijk de helft met een internationale achtergrond. In hetcollegejaar 2017-2018 biedt het EUC plaats aan in totaal ruim 600studenten. De (wetenschappelijke) staf bestaat uit circa 60personen.

Het nieuwe university college wordt gehuisvest in eenmonumentaal gebouw in het centrum van de havenstad.Architectenbureau (Designed by) Erick van Egeraat tekende voor hetontwerp van de herinrichting van het pand aan de Nieuwe Markt. HetEUC is een zogenaamde residentiële opleiding: studenten wonen bijelkaar in een academische leefgemeenschap. Het is daarom debedoeling hen dichtbij het onderwijsgebouw te huisvesten. Op dezemanier werkt de universiteit tevens mee aan het verlevendigen vande Rotterdamse binnenstad.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK