Gezocht: de Lector van het Jaar

Nieuws | de redactie
23 oktober 2012 | Een lector die scripties mee beoordeelt? Een lector die ‘passend onderwijs’ herontwerpt? ScienceGuide en het ISO zijn op zoek naar de lector die het meest creatief bijdraagt aan de vernieuwing van het docentschap. Wie huldigen wij op het NHOC als Lector van 2012? Die bij uw lerarenopleiding?

Op verschillende manieren kan het lectoraat de onderwijsfunctie van de hogeschool versterken. Dit jaar ligt bij de keuze van ‘de Lector van het Jaar’ het accent op zij die het vak van docent helpen vernieuwen en opwaarderen.

Meest inspirerende voorbeeld graag

Hoe draagt lectoraal onderzoek en de vertaling daarvan naar de curricula van de lerarenopleidingen bij aan de versterking van de professie van de leraar in het PO en VO en daarbuiten? De meest inspirerende voorbeelden daarvan moet u zeker voordragen voor de huldiging op het NHOC in Rotterdam op 27 november.

Deze huldiging namens ISO en ScienceGuide doet NVAO-voorzitter en dan al bijna VSNU-voorzitter Karl Dittrich, de grote inspirator van kwaliteit, excellentie en hun borging in het hoger onderwijs.  Naast eeuwige roem krijgt de winnende lector bovendien de kans om op te treden in het kader van de ‘Obama Summit’ in Amsterdam.

Aanmelden voor de verkiezing kan tot uiterlijk 15 november via een mail aan iso@iso.nl. De voordracht moet onderbouwd worden met concrete informatie over het werk, de inhoudelijke verdiensten en resultaten met betrekking tot het thema, bij voorkeur met een bijzonder accent op de daarin verrijkend gebleken input van studenten.

Het gehele programma van het Nationaal Hoger Onderwijs Congres 2012 is hier te vinden. Aanmelden kan hier

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK