Leiden onder druk SP

Nieuws | de redactie
16 oktober 2012 | Verliezen de Leidse HO-instellingen de steun van hun gemeente? Als het aan de SP ligt wel. Tenzij de salarissen omlaag gaan.

De gemeente Leiden heeft sinds een jaar een eigen, lokaleBalkenende-norm: de Lenferink-norm. Wie in de civil society en(semi-)publieke sector  zijn management meer laat verdienendan de burgemeester, kan geen subsidie meer ontvangen voormaatschappelijke taken of wordt flink gekort. De SP wil deze normnu stevig gaan toepassen, tot ver buiten het plaatselijkeverenigingsleven of gemeentelijke organen.

Snijden in HO?

Object van actie zijn ook de universiteit en het academischziekenhuis LUMC. Onder de veelverdieners in de Sleutelstad hebbende socialisten bestuurders van beide kennisinstellingen gevonden.De LUMC-chef toucheert meer dan €320.000 per jaar, aanzienlijkboven ook de Balkenende-norm dus.

De gemeenteraad had overschrijders van de Lenferink-normvoorgehouden, dat er een korting zou worden aangebracht op hunsubsidies bij blijvende beloningen boven die lokale grens. De SPvraagt daarom nu of de gemeente de universiteit en het LUMCinderdaad wil gaan snijden in hun gemeentelijke toelagen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK