Romney buigt voor studenten

Nieuws | de redactie
3 oktober 2012 | Bijna 2 miljoen studenten uit illegale gezinnen in de USA zouden ook onder een President Romney mogen blijven. De 'executive order' van Obama die hen het recht geeft hun opleiding af te maken zou hij nu toch niet intrekken.

Niet zonder toeval maakt de Republican kandidaat voor het WitteHuis dit bekend via de Denver Post. Deze grote krant in Coloradomoet hem hiermee helpen deze cruciale swingstate toch nog tewinnen.

Romney leek in Colorado goede kansen te hebben, omdat op hetplatteland een snel groeiende bevolking van zijn Mormoonsegeloofssgenoten woont en de staat veel militairen en veteranenkent. Maar de ook groot geworden Latino-bevolking en de velestudenten in de collegetowns zorgen ervoor dat hij in depeilingen achter blijft staan. De 9 kiesmannen van dezeMoutain-West staat heeft hij echt nodig om de meerderheid in hetkiescollege te veroveren.

De Dream Act en hardball politics

“The people who have received the special visa that thepresident has put in place, which is a two-year visa, should expectthat the visa would continue to be valid. I’m not going to takesomething that they’ve purchased,” zei Romney in Denver. “Beforethose visas have expired we will have the full immigration reformplan that I’ve proposed.” 

De studenten zouden dus mogen blijven wonen, studeren enwerken in de USA totdat hun ‘Dream Act visa’ afloopt of ze hungraad hebben gehaald. Lastig voor Romney is het feit dat depresident deze wet  door de blokkade van de Republicans in deSenaat al twee jaar niet verder krijgt en hij daarom dat’presidentieel uitvoeringsbesluit’ voor de betrokken scholieren enstudenten heeft getekend.

Dat Obama daarmee de loyaliteit van miljoenen kiezers instaten in het Zuidwesten -aan de grens met Mexico – en vooral in deüber-swingstate Florida wint, is door zijn doorgewinterdecampaignmanagers uit de ‘hardball-school’ van de Daley Machine inChicago uiteraard meegewogen.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK