Coalitie contra columnist?

Nieuws | de redactie
2 november 2012 | VVD en PvdA gunnen elkaar ruimte in hun akkoord. Maar gunnen zij die ruimte ook elders? Pieter Omtzigt zou zijn pittige rol in Brussel moeten inslikken. Blijft de ScienceGuide-columnist op zijn post?

Als econometrist van het Europees Universitair Instituut in Florence en onder meer de Rijksbank in Zweden heeft Omtzigt zich in het parlement ontwikkeld tot de specialist op pensioenterrein, ook in Europese zin.

Gelet op vergaande hervormingen binnen de EU rond de systemen op dit gebied is hij benoemd tot rapporteur van de Tweede Kamer terzake. U leest hier zijn ScienceGuide-column over een pittig gesprek met Eurocommissaris Barnier over dit onderwerp.

In de Kamer zijn de posities inmiddels verschoven. Zo zouden sommigen vrezen dat Omtzigt vice-premier Asscher voor de voeten gaat lopen in zijn gevoelige Europese overleggen op het terrein van SZW.

In de Brusselse pensioenlobbywereld wordt gemeld dat de Europese Commissie tegen de lidstaten met bezwaren de confrontatie zoekt. De sociale partners op ‘Brussels niveau’ kruipen daarom bij elkaar om explosies te voorkomen. Veel Kamerfracties zien daarom liever dat Asscher met Omtzigt – namens hen allen – de handen ineen slaan. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK