EZ wil geen doublures techniek

Nieuws | de redactie
27 november 2012 | Het ‘Techniekpact’ uit het regeerakkoord is niet bedoeld als de zoveelste regeling voor subsidies of projecten. EZ-topman Bertholt Leeftink zet in op een andere aanpak.

In zijn betoog op het NHOC 2012 stelde de directeur-generaal voor innovatie en de topsectoren, dat hij deze nieuwe afspraak uit het regeerakkoord zinvol wil uitvoeren. EZ heeft de coördinatie van dit beleidspunt toegewezen gekregen. Leeftink liet blijken hier al heldere opvattingen over te hebben.

Opschalen van impact

Hij onderstreepte, dat op het gebied van de promotie van techniekopleidigen en –loopbanen al het nodige gaande is. Het Techniekpact moest daarom niet de indruk wekken – zoals ScienceGuide had opgepikt – van een doublure-actie van bestaande initiatieven

“Ik voel er weinig voor dat dit de zoveelste regeling voor projecten of subsidies zou gaan worden,” zei Leeftink. Veeleer denkt hij aan een uitwerking van het pact waarin de initiatieven die hun gunstige effecten bewezen hadden nu de kans krijgen “op te schalen en een maximale impact te verkrijgen. Dat wat echt werkt zouden we met de partners in zo’n pact in bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid juist een extra boost moeten kunnen geven.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK