Poolstormen van ver weg

Nieuws | de redactie
28 november 2012 | Nieuwste foto's van de sonde Cassini zijn verbijsterend scherp en fascinerend. De stormstelsels aan de polen van Saturnus laten een woeste atmosfeer zien in plaats van de serene planeet met ragfijne ringen die we meestal zien.

Op 27 november schoot Cassini deze plaat van de vortex van stormen aan de Saturnuspool.

Door een reeks foto’s aan elkaar te plakken ontstaat dan dit filmpje van de atmosferische gebeurtenissen op de grote gasplaneet. Meer over het hoe, wat en waarom van de stormen en de nieuwste ontdekkingen daarbij leest u hier op ScienceGuide.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK