13 december Floor Dag

Nieuws | de redactie
13 december 2012 | Tijdig voor de wereldondergang op 21 december promoveert Floor Sietsma vandaag in de wiskunde. Als 20-jarige breekt zij in haar vak records. Voor kennisnatie Nederland is vandaag daarom Floor Dag.

Het promotieonderzoek van de jonge CWI-onderzoekster gaat over kennisoverdracht in communicatie en maakt gebruik van epistemische logica, ofwel logica van kennis. Ze past dit onder andere toe in het reconstrueren van de gezamenlijke kennis in complexe e-mailconversaties met zichtbare (cc) en verborgen (bcc) ontvangers.

Ook ontwikkelt Sietsma in haar proefschrift een complete logica van manipulatieve communicatie. Dat is heel erg nuttig voor gebruikers in Den Haag, Brussel en bijvoorbeeld de advocatuur. Zij analyseert namelijk de mechanismen die een rol spelen bij ‘spelletjes blufpoker’ waarin deelnemers – met wederzijds goedvinden – elkaar voor de gek houden omwille van het beste resultaat.

Handig ook voor Brussel

Morgen in de ministerraad en vanavond en vannacht in het Brusselse beraad over de bankenunie en Van Rompuy-revolutie zou de dissertatie van Floor dan ook op elke onderhandelaarstafel moeten liggen. Overigens zou zij met de belangrijkste actoeren in dat overleg prima aan de slag kunnen, gelet op het vervolgproject en de studie die Floor Sietsma nu heeft opgepakt.

Ze is begonnen aan een bachelorstudie Pedagogische Wetenschappen. Het doel daarvan is dat zij na die studie als orthopedagoog hoogbegaafde kinderen kan helpen in hun leer- en vormingsprocessen. Ideaal dus om mensen als Merkel, Monti, Draghi en Van Rompuy bij te staan in hun werk aan een economisch en politiek duurzaam Europa.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK