De Jong (HU) opvolger Bussemaker

Nieuws | de redactie
18 december 2012 | Huib de Jong van de Hogeschool Utrecht volgt Jet Bussemaker op als rector van de HvA. Daarmee kiest Amsterdam voor een echte HBO-insider, die veel ervaring heeft in grote, complexe hogescholen. En hij is hoogleraar, in Twente.

Prof. mr. De Jong is nu nog vicevoorzitter van het college van bestuur van de Hogeschool Utrecht. Hij is daar de onderwijsman pur sang. De portefeuilles onderwijs, onderzoek en personeelsbeleid zijn zijn werkterrein.

Sinds 1980 is hij in het HO actief in allerlei rollen. Onder meer als medewerker aan de Universiteit Twente, waar hij in 1991 tot hoogleraar werd benoemd. Gedurende de jaren 2000-2004 was hij bovendien lid van het College van Bestuur van diezelfde technische universiteit.

Co-creator van onderwijs

Zijn hart voor het onderwijs in het HBO bleek recent nog bij zijn enthousiasme voor de nieuwste initiatieven vanuit het Sirius-programma in zijn hogeschool. Hij benadrukte in gesprek met ScienceGuide dat er ook komende jaren intensief werk gemaakt zal worden van zulke activiteiten. “We moeten beseffen dat een student hier ook echt een professional in opleiding is. Zij zijn samen met de docent co-creator in het onderwijs.” 

“In Bologna werden mensen bij elkaar gebracht die meerwaarde hadden voor de onderwijsontwikkeling. Dat is eigenlijk wat hier ook gebeurt,” zei Huib de Jong over de uitkomsten van ‘Expeditie 2020’ in dat verband. Bij ‘zijn’ faculteit Educatie wilde men hiermee niets minder dan de lerarenopleiding van de toekomst invullen.

 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK