Henk Schmidt (EUR) vindt opvolger

Nieuws | de redactie
31 december 2012 | Op de Erasmus Universiteit maakte rector Henk Schmidt de afgelopen jaren werk van hoger studiesucces. Eind 2013 gaat hij met pensioen en zijn opvolger is al bekend. Prof. dr. Huibert Pols is “niet alleen een zeer gerespecteerd wetenschapper, maar ook een bestuurder met veel ervaring.”

Op 8 november 2013 hoogleraar Inwendige Geneeskunde Huibert Pols het stokje van Henk Schmidt overnemen. Dat maakte de Raad van Toezicht van de Rotterdamse universiteit onlangs bekend. Pols is nu nog als decaan van de Faculteit Geneeskunde werkzaam en is al sinds 1983 werkzaam op de Erasmus Universiteit.

Ruime bestuurlijke en wetenschappelijke ervaring

Drs. Anton van Rossum, voorzitter van de RvT laat weten verheugd te zijn met de benoeming van Pols. “Huibert Pols is niet alleen een zeer gerespecteerd wetenschapper, maar ook een bestuurder met veel ervaring. In hem krijgt de Erasmus Universiteit een rector magnificus die uitstekend mede uitvoering kan geven aan de nieuwe strategie. Deze wordt momenteel ontwikkeld. Ik ben daarom blij dat hij bereid is deze functie te gaan bekleden.”

Pols laat zelf weten er naar uitkijken om de komende vier jaar de positie van de Erasmus Universiteit verder te versterken. “Er liggen mooie uitdagingen, waaronder de versterking van de samenwerking tussen de faculteiten, versterking van toponderzoeksgroepen en verdere internationalisering van in het bijzonder het onderwijs.”

Ambitieus studieklimaat als doel

Als nieuwe rector magnificus zal Pols waarschijnlijk de lijn die Schmidt heeft ingezet op het gebied van de bevordering van studiesucces voortzetten. Op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres liet Schmidt al zien wat hij de afgelopen jaren bereikt heeft in Rotterdam op dit gebied. Vermindering van college-uren en het terugbrengen van het aantal herkansingen hebben resultaat geboekt. “De cijfers laten zien dat het wel degelijk mogelijk is een ambitieuzer studieklimaat af te dwingen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK