Zorg met oog voor techniek

Nieuws | de redactie
7 december 2012 | Michaël Lansbergen gaat de samenwerking met het ziekenhuis ZGT verstevigen om zo verpleegkundigen op te leiden die klaar zijn voor de technologische uitdagingen in de zorg. Als Associate Lector bij Saxion combineert hij technologische kennis met vernieuwing in onderwijs.

“Technologie maakt zorgverlening thuis mogelijk,” vertelt Lansbergen, zelf werkzaam als klinisch fysicus bij ZGT. “Maar zowel thuis als in het ziekenhuis geldt dat het gebruik van technologie als onderdeel van zorg veilig en verantwoord moet zijn. De kennis die daarvoor nodig is willen we in de samenwerking tussen ZGT en Saxion gaan bundelen. Om ze vervolgens toe te passen in leer- en praktijksituaties.”

Het Twentse Ziekenhuis  ZGT is leidend in de ontwikkelingen op het gebied van technologie en zorg en gaan hun expertise nu delen met Saxion om zo het onderwijs verder te ontwikkelen. “Technologie maakt zorg thuis mogelijk. Maar zowel thuis als in het ziekenhuis geldt dat het gebruik van technologie als onderdeel va zorg veilig en verantwoord moet zijn.”

Met de samenwerking tussen ZGT en Saxion word de kennis van beide partijen gebundeld en toegepast in leer- en praktijksituaties. “Als ZGT hebben we de afgelopen jaren stevig ingezet op de ontwikkeling van kwaliteit en risicomanagement. Het ziekenhuis heeft daarmee een voortrekkerspositie verworven en kwaliteitscertificaten behaald.”

Een voorbeeld van die voortrekkersrol is de specialisatie van verpleegkundigen in technologische specialisaties. Verpleegkundigen worden opgeleid met aandacht voor technologie in de thuisomgeving én de operatiekamer en kunnen zo een bijdrage leveren aan de vernieuwing van de zorg. 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK