DAF samen met toppers in HBO

Nieuws | de redactie
3 januari 2013 | Topstudenten autotechniek gaan bij DAF Trucks opdrachten gaan doen en afstuderen op het hoogste niveau. HAN, Fontys en de Hogeschool Rotterdam kunnen hun beste studenten in die discipline zo nog meer in de praktijk tot bloei laten komen.

Het samenwerkingsverband ACE van de automotive-opleidingen van deze drie heeft met DAF Trucks een intentieverklaring daartoe ondertekend. DAF Trucks  ondersteunt de opleidingen met gastcolleges, branche gerelateerde praktijkprojecten en de mogelijkheid stage te lopen of af te studeren in DAF’s eigen ontwikkel- en productieomgeving.

Het Automotive Center of Expertise van de drie hogescholen is deze intentieverklaring van groot belang, omdat dit het talentenprogramma voor excellerende automotive studenten verder versterkt. De betrokken studenten nemen in het 3e en 4e studiejaar deel aan dit talentenprogramma en kunnen nu ook bij DAF Trucks aan de slag.

Vroegtijdig vertrouwd met nieuwste techniek

“Met deze intentieverklaring is het fundament gelegd voor een goede samenwerking tussen DAF Trucks en de drie HBO-partijen. Deze samenwerking bevestigt en versterkt de hoofddoelen van ACE: goed voorbereide studenten en het versterken van onderzoekskwaliteit en- volume,” zegt Marc de Leeuw, instituutsdirecteur van de HAN-opleiding Automotive/ Autotechniek.

DAF geeft in dat verband aan dat er sprake is van een continue behoefte aan toptalent op het gebied van ontwikkeling en maintenance. Om de instroom van automotive engineers op juist die terreinen te waarborgen, wil DAF het jong talent vroegtijdig vertrouwd maken met de eigen methodieken.

Daarin past de samenwerking met ACE nadrukkelijk zegt Ron Borsboom, lid van de Board of Management van DAF Trucks N.V. en verantwoordelijk voor Productontwikkeling. “Met deze ondertekening bieden we de studenten een positie in onze dynamische en internationale werkomgeving met uitdagende opdrachten waarbij ze de kans krijgen een actieve rol te spelen in één van de vele projecten en de mogelijkheid van een aansluitende vaste plaatsing bij DAF.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK