Delft start MOOC’s

Nieuws | de redactie
15 januari 2013 | Delft gaat internationaal MOOC's aanbieden, voortbouwend op het succes bij de ontwikkeling van Open Courseware. Met Leiden en Rotterdam komen er bovendien opleidingen in technologie en gezondheid, onder meer gericht op biomedical engineering, kondigt voorzitter Van den Berg aan.

In zijn dies-rede wees Van den Berg er op, dat de samenwering in het LDE-verband op de zuidvleugel van de Randstad mogelijkheden biedt om nieuwe combinaties van opleidingen te ontwikkelen, op het snijvlak van wat de partners aanbieden. “Ons opleidingsaanbod moet ook actueel zijn. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van ons aanbod voor gezondheidsvraagstukken. Bij uitstek een internationaalthema; de hele wereld wordt er mee geconfronteerd.”

“De enorme kansen die de combinatie van technische en medische wetenschappen bieden willen wij vertalen in een bacheloropleiding op het gebied van de klinische technologie in nauwe samenwerking met Leiden en Rotterdam. In de masterfase staat voor deze studenten een vervolg open op het gebied van de klinische technologie, of in de geneeskunde of in biomedical engineering. Een zeer interessant opleidingstraject voor jonge mensen die state of the art willen werken in de geneeskunde en die internationaal zeer gewaardeerd zullen worden.”

Samen met Coursera?

Nieuw is ook dat de TU na het succes met Open Courseware zich op de wereldmarkt van de MOOC’s gaat storten. Binnenkort wordt bekend op welk platform Delft zijn open online aanbod gaat verspreiden. Delft goes Coursera?

Van den Berg kondigde dit als volgt aan: “Laatste voorbeeld wat betreft onderwijs zijn onze acties op het gebied van e-learning, cruciaal voor het beeld van de universiteit in de wereld. De TU Delft is al enige jaren enorm actief op het gebied van Open Courseware en met veel succes.”

“Uit een wereldwijd aanbod van 17.000 cursussen kreeg in april 2012 de online cursus van de TU Delft op het gebied van Sanitary Engineering samen met vier anderen de Excellence Award van het Open Courseware Consortium, een samenwerking van 250 instellingen.”

“Nu zetten wij de volgende stappen met als doel om de TU Delft te positioneren in de top van aanbieders van online education. De eerste stap is de productie van meerdere ‘MOOC’s’, (Massive Open Online Courses. De komende weken kunnen wij bekend maken op welk internationaal platform wij onze MOOC’s zullen aanbieden; een stimulans voor de internationale bekendheid van de TU Delft.” 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK