HBO-chef promoveert op leiderschap

Nieuws | de redactie
7 januari 2013 | Kees Boele stapte onlangs over van de CHE in Ede naar de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Op 14 januari promoveert de HBO-chef in de filosofie op een kritische visie op het hedendaagse “Christelijk leiderschap”.

Boele die eerder al promoveerde in de economie (EUR) blijft zich ontwikkelen als academicus. De kersverse HAN-voorzitter die tevens lid is van het bestuur van de HBO-raad promoveert op 14 januari aanstaande aan de Vrije Universiteit op de thesis “Noordmans, philosophy and christian leadership.”

Leiderschap in perspectief

Volgens Boele is het huidige “Christelijk leiderschap” een verkeerde toepassing van een misleidende filosofie in de kerk en de Christelijke theologie. De HAN-chef claimt in zijn de proefschrift het onderliggende paradigma van de theologie van de Friese theoloog Oepke Noordmans te hebben doorgrond. Hierdoor is deze beter te begrijpen en toe te passen op hedendaagse leiderschapsvraagstukken.

Het theologische werk van Noordmans, die in het begin van de twintigste eeuw veel over het evangelie en cultuur publiceerde, kenmerkt zich door een duidelijke keuze om alles te beschouwen in het licht van Gods geest.

Nieuwe chef van de HAN

Voor Boele kan zijn onderzoekswerk naar christelijk leiderschap wellicht van pas komen in zijn nieuwe functie als voorzitter van de grote Hogeschool Arnhem Nijmegen. De Raad van Toezicht van de hogeschool roemde Boele alvast als “een ervaren bestuurder die zijn sporen in het onderwijs ruimschoots heeft verdiend. Hij kan vanuit een sterke betrokkenheid bij docenten en studenten en een heldere visie op onderwijs leidinggeven aan de verdere versterking van de kwaliteit van het onderwijs.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK