Krachtenbundeling particulier HO

Nieuws | de redactie
9 januari 2013 | De belangenkoepel van de particuliere hogescholen breidt fors uit. De NRTO gaat fuseren met de brancheorganisatie voor private trainingsbureaus. Samen willen zij de positie van de marktgerichte opleiders daarmee verder versterken.

De NRTO en deze organisatie, VETRON, bundelen voortaan hun krachten tot  een sector brede brancheorganisatie. Private opleiders verzorgen bijna 90% van de scholing van volwassenen en hier onder zijn heel grote partijen actief, maar ook een brede reeks van kleine instituten en bureaus.

Gezamenlijk uitdragen

De NRTO wil met deze bundeling nu alle aanbieders in de particuliere markt gaan verenigen en hun positie verder versterken in het licht van de plannen om het HO-deeltijd via vouchers te privatiseren. “Met op maat gemaakte kwaliteitsopleidingen, die dicht op de actuele behoefte in de markt zitten, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de productiviteit van werkend Nederland en daarmee aan de slagkracht van de Nederlandse economie. Het is van groot belang dat private trainings- en opleidingsbureau’s gezamenlijk dat belang uitdragen. Door deze krachtenbundeling is dit beter mogelijk”, zegt Ria van ’t Klooster, de directeur van de NRTO.

Haar collega van de VETRON onderstreept die strategische doelstelling. “Er vinden grote veranderingen plaats in de trainingen- en opleidingensector. Blijven investeren in scholing is een eigen verantwoordelijkheid van werknemers en werkgevers en essentieel voor Nederland als kenniseconomie. Private opleiders spelen hierin een essentiële rol. Om de positie van private trainings- en opleidingsbureaus nog verder te verstevigen is één sterke brancheorganisatie nodig. Deze is er nu dan ook”, benadrukt Rick de Rijk, die voorzitter is van VETRON en bestuurslid bij NRTO.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK