Anka Mulder in bestuur TU

Nieuws | de redactie
22 februari 2013 | Opnieuw een topvrouw in de leiding van het WO. Anka Mulder volgt bij de TU Delft Paul Rullmann op als vice-voorzitter van het college van bestuur. De wereldwijde pionier op het terrein van Open Education krijgt de portefeuille onderwijs.

Anka Mulder was al enige tijd verbonden aan de TU, onder meer als directeur voor onderwijsbeleid en studentenzaken. Grote bekendheid verwierf zij als voorzitter van de wereldfederatie van zo’n 250 universiteiten die zich inspannen voor de ontwikkeling van Open Coursware. Dit is de start gebleken van de revolutie die daar op volgde, die van de MOOC’s,

Most creative

Haar pioniersrol leidde tot de unieke onderscheiding van haar benoeming als een van de “100 most creative people in business for 2012.” Fast Company magazine in de USA bekroonde Mulder als ‘doorbraakvrouw’ onder de mensen die anders durven denken. 

“The European higher-education sector thus has little reason to view OER as a threat. On the contrary, OER can help provide education to rapidly increasing numbers of Europeans, and potentially new revenue streams from others across the world, based on Europe’s long-standing reputation for high-quality knowledge and teaching.” Het is deze visie die Mulder zo’n ijzersterke reputatie heeft gegeven.

Gisteren kon zij nog bekend maken dat haar TU toetreden kan tot de selecte groep universiteiten die in edX zijn MOOC’s mogen aanbieden. “We zijn erg blij dat we aan kunnen sluiten bij de edX universiteiten”, zei zij tegen ScienceGuide. “We zien edX als een mogelijkheid om meer te leren over online onderwijs. Daardoor kunnen we ook het reguliere onderwijs op de campus blijven verbeteren. Daarnaast worden het onderwijs en onderzoek van de TU Delft zichtbaarder in de wereld”. 

Het wachten is nu nog op haar initiatief om – in lijn met het nieuwe boek van Frits van Oostrom – de bijzondere bibliotheek van de TU, ontworpen door Francine Houben, te vernoemen naar Dirc van Delft. 

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK