Ed Koch (88) overleden

Nieuws | de redactie
1 februari 2013 | Ed Koch, de legendarische burgemeester van New York in de jaren ’80, is gisternacht op 88-jarige leeftijd overleden. ScienceGuide sprak eind vorig jaar nog met hem in Amerika. Koch, een aanhanger van Obama, voorspelde toen dat Romney best eens de verkiezingen zou kunnen winnen.

“I don’t say that Romney will win, but he could win.  The Democratic Party spent a lot of money to make people believe that Romney does not relate to, or understand normal people. I don’t believe that and it will not decide the elections. The economy is a far more important topic,” zei Koch toen.

Koch die van 1978 tot 1989 burgemeester van New York stond ook in zijn ambtstermijn bekend als een man die harde uitspraken niet schuwde en ruzie maakte met onder meer Donald Trump en later burgemeester Rudolph Giuliani. Ook in een recent interview liet Koch zien de politieke arena nog altijd kritisch te overzien.

Ook geeft Koch Europa er van langs, als hij kijkt naar de huidige economische situatie in Griekenland. “They retire way too early, I can’t stop laughing”. I recently saw another example of bad politics in Europe. François Hollande made a new law that said that French children don’t have to do homework anymore. Because some parents can’t help their children with it. That’s just nuts!”

U leest het volledige interview met Ed Koch hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK