Kiest D66 Twentse lector?

Nieuws | de redactie
26 februari 2013 | Michiel Scheffer wil partijvoorzitter worden van D66. Hij is daar zonder meer geschikt voor, niet alleen omdat hij lector is bij Saxion. Maar voor een zelfverklaarde onderwijspartij helpt dat wel.

Scheffer heeft een zeer gevarieerd maatschappelijk bestaan gehad en zijn CV laat dat zien. Lector in Twente werd hij vanwege zijn grote ervaring in de innovatieve industriële ontwikkeling van de textielsector. Daarmee sloot Scheffer aan op twee essentiële aspecten van de Twentse economie: de grote traditie van de textielindustrie en de nieuwe traditie van de innovatieve hightech.

Zijn rol als HBO-vernieuwer heeft Michiel Scheffer in de kennissector ook veel bredere functies opgeleverd. Zo is hij inmiddels één van de experts die bij NWO de kennisprojecten beoordeelt op het terrein van de creatieve industrie.

Partijvoorzitters zijn in ons land niet vaak met een echt HBO-profiel gekozen. Academici konden die post eerder en vaker veroveren. Niet altijd met groot succes. De laatste die dit met ongerepte allure wist te doen was professor Steenkamp, de oprichter van het CDA en daarna voorzitter van de Eerste Kamer. In Den Haag stond hij beter bekend als ‘Rooie Piet’, of ‘mijn politieke Heiland’ in de woorden van premier Dries van Agt. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK