Op koers naar Living Technology

Nieuws | de redactie
14 februari 2013 | Frans Pol gaat lijn brengen in de ontwikkeling van Saxion als University of Applied Sciences. Saxion wil zich als hogeschool meer gaan profileren op onderzoek, waarin de focus ligt op het thema ‘Living Technology’. “Saxion-studenten zullen daar in hun bachelor- en masterfase mee in aanraking komen.”

Het Saxion Research Support Services benoemde deze week Frans Pols al programmadirecteur. Pols is al zeventien jaar werkzaam bij Saxion, meest recent als directeur van de academie Gezondheidszorg. In zijn nieuwe functie gaat hij zich richten op de profilering van Saxion als UAS waarin praktijkgericht onderzoek en masteronderwijs een belangrijke rol spelen. De focus ligt daarbij op Living Technology in een internationaal perspectief.

Nu nog te gefragmenteerd

Frans Pol moet de al in de hogeschool aanwezige initiatieven op dit gebied met elkaar in lijn brengen en zo de nieuwe koers van Saxion duidelijk vormgeven en in beeld brengen, zo laat Pol tegen Sax.nu weten. “Op diverse plekken binnen de hogeschool zijn mensen er al lang druk mee, maar daardoor is het ook gefragmenteerd.”

“Als voorzitter van de beleidsgroep Onderzoek ben ik hier bekend mee”, vertelt Frans Pol, die per 1 maart begint. “Ook de voorzitter van de beleidsgroep Internationalisering heeft dit geconstateerd. Dat we meer en beter gaan samenwerken op deze gebieden is van onvoorstelbaar groot belang.”

Pol denkt dat studenten misschien niet direct iets met het onderwerp zullen hebben. Toch zullen ook zij op den duur gaan merken dat er iets verandert op de hogeschool. “Europa wordt steeds belangrijker. Saxion-studenten zullen daar in hun bachelor- of masterfase ook mee in aanraking komen.”

Meer aandacht voor internationalisering

De komst van het Saxion Research Support Services laat zien dat de profileringsplannen van Saxion serieus opgepakt gaan worden. Frans Pol: “Uit het feit de UAS in de Strategische Agenda een belangrijke positie inneemt en dat er nu op deze manier mankracht en geld voor wordt uitgetrokken, mag je concluderen dat er meer aandacht voor internationalisering en onderzoek komt.”

Pol heeft 34 jaar in het gezondheidsonderwijs gewerkt, waarvan 17 jaar bij Saxion. Een groot deel van die tijd heeft hij in een managementfunctie doorgebracht, maar hij is ook docent geweest en geeft ook nu af en toe nog college. “Het is mooi om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar ik verlaat hiermee ook een wereld die me lief is. Ik vind het mooi dat in mijn nieuwe functie ook focus ligt op gezondheid en technologie. Dat geeft het voor mij wat extra´s.”

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK