Roosevelt in het nieuw

Nieuws | de redactie
5 februari 2013 | De Roosevelt Academy heeft een nieuwe naam: University College Roosevelt. De Middelburgse instelling wil daarmee haar specifieke HO-identiteit internationaal scherper tonen.

Het nationaal en internationaal steeds meer ingeburgerde begrip is nu ook in de naam opgenomen: University College. In de nieuwe naam zijn drie belangrijke onderdelen van de ‘Roosevelt’-identiteit terug te vinden.

-Het gaat om een universiteit, een academisch bachelor programma waar studenten excellent onderwijs krijgen
-Het gaat om een college, dat staat voor kleinschalig, intensief, wonen en studeren op een campus
-Het gaat om Roosevelt en hij staat al decennia symbool voor mensenrechten, Four Freedoms en wereldburgerschap, de onderliggende waarden van het onderwijs.

Homo academicus

In deze nieuwe, internationale presentatie heeft het nieuwe UCR de volgende aspecten ook visueel herkenbaar gemaakt.

-Het University College is een innovatie in het hoger onderwijs. Er is geen enkele andere wetenschappelijke opleiding, waarin het liberal arts & sciences concept zo is verweven. Innoveren betekent vernieuwen en veranderen.
-Het liberal arts & sciences concept gaat uit van de homo academicus, de breed opgeleide intellectueel, die van veel markten thuis is. Dat idee stamt uit de Griekse tijd. Daar komt bij dat University College Roosevelt is gevestigd op een historische plek: het oude stadhuis van Middelburg.
-Het University College Roosevelt is gevestigd in Middelburg en is dus van Zeeland. Het opnemen van het stadhuis in het logo vormt daar de uitdrukking van. Daarnaast wordt het College in Zeeland veelal aangeduid met Roosevelt, dat wordt nu een geaccepteerde afkorting, naast de voor de hand liggende afkorting: UCR.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK