Technologie voor betere topsport

Nieuws | de redactie
1 februari 2013 | Ook zonder doping zijn de prestaties van topsporters nog altijd rekbaar. Nieuwe technologieën kunnen sporters tot nog grotere hoogtes stuwen. Op 7 februari bespreken onderzoekers in de Grolsch Veste in Enschede de laatste stand van zaken in de innovaties in topsport.

Op het jaarlijkse symposium ‘Regio Twente: sportief en gezond!’ georganiseerd door Saxion, Topsport Overijssel|Regio Twente en ROC van Twente, zullen verschillende sprekers hun licht laten schijnen over de meest recente ontwikkelingen in de topsport.

Zo zullen drs. George de Jong (directeur InnoSportNL) en Dr. Koen Lemmink (Hanzehogeschool en RUG) zich buigen over wat er op dit moment in de sportwetenschap aan ontwikkelingen gaande is. Lemmink houdt zich met name bezig met de  monitoring van prestaties in onder meer het voetbal.

Naast dit aspect van innovatie in topsport ligt de focus bij het symposium tevens op de rol van het Twentse bedrijfsleven. Twente is in het kader van het landelijke topsectorenbeleid van de overheid bestempeld als expertiseregio voor High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Dave Blank, hoogleraar nanotechnologie van de UTwente, zal dan ook spreken over de nanotechnologische ontwikkelingen die sportprestaties in de toekomst mogelijk zullen beïnvloeden.

Op het symposium in de Twentse Grolsch Veste zal tevens de ROC Sportprijs Regio Twente worden uitgereikt aan hét Twentse sporttalent van 2012 onder de 25 jaar. Voor meer informatie over het gehele programma kunt u hier terecht. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK