Bestuurscrisis bij ArtEZ

Nieuws | de redactie
4 maart 2013 | Kunsthogeschool ArtEZ in Arnhem verkeert in een diepe bestuurscrisis. Bovendien grijpt de inspectie in bij haar kunstacademie in Enschede en zet deze "onder verscherpt toezicht," vanwege "een zorgelijke situatie."

De Raad van Toezicht van de hogeschool heeft het personeel bekend gemaakt, dat hij het college van bestuur op nonactief heeft geplaatst. Deze zeer forse ingreep zou niet verbonden zijn met het bericht over mogelijke malversaties bij de Enschedese kunstacademie en het optreden van de inspectie daar. 

Binnen ArtEZ zou onenigheid zijn blijven bestaan over de impact van de herschiukking waarote het kunstonderwijs afspraken heeft gemaakt ter uitwerking van het rapport van de commissie Dijkgraaf. De Raad van Toezicht moest vaststellen, dat tussen het CvB en de andere leidinggevenden binnen de hogeschool hierover geen eensgezindheid kon ontstaan. Hierdoor werden de interne verhoudingen onwerkbaar.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK