Geen geknoei bij ArtEZ

Nieuws | de redactie
22 maart 2013 | Er is geen sprake van malversaties bij ArtEZ in Enschede. Het ingeschakelde bureau voor bedrijfsrecherche geeft groen licht.

Medewerkers van de Academie voor Art & Design van ArtEZ in Enschede hebben bij het verstrekken van opdrachten correct gehandeld. Ook hebben zij de regels in acht genomen die gelden voor zulke activiteiten. Hoffmann, bureau voor bedrijfsrecherche, geeft aan dat er door de medewerkers van Art & Design volgens de regels en in het belang van ArtEZ is gehandeld.  

Het bedrijf werd begin dit jaar ingeschakeld door het CvB. Een vermoeden was gerezen van belangenverstrengeling bij de activiteiten van één of twee medewerkers op de locatie van Art & Design in Enschede. In de rapportage van het bureau meldt dit nu dat er bij het verstrekken van opdrachten correct wordt gehandeld.

Naar aanleiding van de situatie in Enschede heeft de inspectie de hogeschool onder verscherpt toezicht gesteld. Of daar nu snel een eind aan komt, is nog niet bekend. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK