Juiste student op juiste plek

Nieuws | de redactie
20 maart 2013 | Hoe maken HBO, WO en MBO de ambitie waar van meer studiesucces en ’de juiste student op de juiste plaats’? Welk beleid intern én van buiten helpt of hindert? Werkt het OCW-beleid daarbij? Het HBO-discours in Rotterdam op woensdag 27 maart daagt uit met zulke vragen.

Rotterdam is een stad die werkt. De behoefte aan talenten die aan de slag willen en kunnen is er altijd groot. Maar krijg je die? In de nieuwe aflevering van het HBO-discours – dit keer op locatie bij de Hogeschool Rotterdam – gaat het debat over de beste manieren om in HBO, WO en MBO de juiste studente naar die beste plek voor zijn en haar talenten te krijgen en de wijze waarop zulk talent dan optimaal tot zijn recht kan komen.

Wat moet, wat kan?

Op woensdag 27 maart vanaf 16.00 uur gaan Ron Bormans (collegevoorzitter Hogeschool Rotterdam, oud-lid van de Commissie Veerman), Anja van Gorsel (collegevoorzitter van MBO Albeda College) en Gerard Hogendoorn (coördinator aansluiting VWO-WO aan de Erasmus Universiteit) met u in discussie hierover.

Niet alleen wat binnen de verschillende typen HO en beroepsonderwijs op dit terrein gebeurt, is hierbij van belang. Ook ligt de focus op wat tussen MBO, HBO en WO kan en moet gebeuren. Bovendien zijn er allerlei soorten beleid die op studiesucces en kansen voor talent forse impact hebben. Van een sociaal leenstelsel tot prestatieafspraken grijpen zij diep in en dwingen HBO, WO en MBO tot het trekken van soms lastige consequenties.

En wat vindt het bedrijfsleven en het afnemend veld hiervan? Zij moeten die ‘juiste student van die juiste plaats’ graag willen zien komen. Wat verwachten zij? Wat verwacht u, waar wilt u de aandacht op vestigen of de discussie een stap verder brengen?

Kom naar het HBO-discours op de Hogeschool Rotterdam:  woensdag 27 maart 2013, Museumpark 40 in Rotterdam.

Ontvangst vanaf 15.30 uur. Het debat vindt plaats van 16.00 tot 17.00 uur, afsluitend is er een borrel.

U kunt zich hier aanmelden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK