Maak de Summit concreet

Nieuws | de redactie
1 maart 2013 | Hoe gaan we de inspiratie van de 'Obama Summit' concreet maken in de scholen, docentenkamers en lerarenopleidingen? ScienceGuide nodigt u uit de dag na de Summit met collega's en bewindslieden dit samen te doen. Direct de dag erna gaat het Nederlands onderwijs aan de slag.

Het Platform Bèta Techniek, de Onderwijscoöperatie en ScienceGuide nodigen u van harte uit voor de Impulsdag op 15 maart 2013 van 14.30 – 18.00 uur in de Beurs van Berlage in Amsterdam. U bent met ons dus direct bijeen op de plek waar Jet Bussemaker en hun collega’s met onder meer docenten als Simon Verwer en topexperts als Andreas Schleicher twee dagen de toekomst van het leraarschap op wereldschaal hebben doorgenomen.  

Op deze inspirerende dag voor leraren, beleidsmakers en bestuurders uit het gehele onderwijsveld bespreken we samen met u en minister van Onderwijs Jet Bussemaker de uitkomsten van de International Summit on the Teaching Profession. Ook staatssecretaris Sander Dekker hopen wij daar te begroeten om duiding te geven aan de uitkomsten van de Summit.

Deze bijeenkomst is voor mensen uit de lerarenopleidingen in HBO en WO dan ook een must. En voor allen die in hun onderwijspraktijk de kwaliteit van het docentschap centraal stellen.  

Programma Impulsdag

Allereerst vertellen enkele deelnemers van de Nederlandse delegatie over hun ervaringen op de Summit: hoe zien zij de uitkomsten? Wat hebben zij opgepikt uit deze topconferentie? En wat gaan zij ermee doen in hun dagelijkse onderwijspraktijk?

Daarna blikken we samen met u vooruit: hoe vertalen we de uitkomsten door naar het Nederlandse onderwijs? Welke stappen gaan het ministerie, koepels en onderwijsvertegenwoordigers nu zetten? En hoe kunt u daar zelf mee aan de slag om ons onderwijs en het leraarschap vooruit te helpen?

U krijgt de kans om met nieuwe succesvolle initiatieven en de organiserende partijen in gesprek te gaan over het leraarschap. Dat is meteen de ideale gelegenheid ook zelf met hen tot afspraken te komen of nieuwe initiatieven in gang te zeten om het leraarschap als professie verder te versterken. Laat u inspireren en kom ook vooral uw eigen inspiratie en inzet delen met anderen die het ondewijs concreet een warm hart toe dragen!

U kunt onder meer kennismaken met Eerst de Klas, Onderwijstraineeship, Leraar aan Zet: Teach&Learn, Regionale bètabrede Steunpunten, de Onderwijscoöperatie en School aan Zet. En u kunt iets unieks winnen: het bezoek van André Kuipers aan uw instelling.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@platformbetatechniek.nl en daarin de volgende gegevens te vermelden:

– Voornaam
– Achternaam
– Organisatie
– Emailadres


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK