Mens en techniek hand in hand

Nieuws | de redactie
15 maart 2013 | Hoe gaan technologische ontwikkelingen hand in hand met een ethische houding ten aanzien van mens en milieu? Martine Vonk gaat als lector aan de slag op Saxion met dit vraagstuk.

Onder de vlag van het kenniscentrum Hospitality zal Vonk vanaf  april zich bezighouden met ethische vraagstukken die spelen bij technologische ontwikkelingen een daarmee een brug slaan tussen verschillende disciplines als zorg, economie en techniek.

Uitgangspunt voor het werk van de nieuwe Saxion-lector wordt het vertalen van actuele sociale, ecologische en economische vragen naar het pratijkgericht onderzoek en het onderwijs in de bachelors en masters bij de Twentse hogeschool.

Martine Vonk promoveerde in 2011 bij het Instituut voor Milieuvraagstukken en het Blaise Pascal Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam op een proefschrift over waarden, duurzaamheid en kwaliteit van leven: Sustainability and Quality of life. Daarvoor deed ze veldonderzoek bij onder meer de Amish en de Hutterieten in North-Dakota en Manitoba.

Doel was de ecologische duurzaamheid van deze verschillende groepen meetbaar te maken, omdat ze allen stellen dat dit in hun levensbeschouwing centraal staat. Die indicatoren richten zich vooral op voeding, vervoer en energiegebruik, thema’s die, zo lijkt het, ook in het werk van Vonk voor Saxion centraal zullen staan.

Martine Vonk houdt zelf een blog bij van haar werkzaamheden. Die leest u hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK