Tom Tom voor fietsdynamo

Nieuws | de redactie
14 maart 2013 | Je telefoon opladen of een Tom Tom aansluiten op de dynamo van je fiets. Zes studenten Technische Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool promoten deze week hun ‘USB Cycle’ op een grote Europese Marktdag in Riga.

De zes tweedejaarsstudenten wonnen met hun innovatie de noordelijke competitie van de Stichting Jong Ondernemen die is aangesloten bij het Europese Junior Achievement Young Enterprise (Ja-Ye). In mei volgt voor de Groningse studenten nog  de halve finale in Amsterdam die hen hopelijk naar de Europese finale in Luik gaat brengen.

De Bedrijfskundestudenten kregen de opdracht om een eigen onderneming op te zetten en bedachten hier voor het product USB Cycle, een klein kastje dat kan worden aangesloten op de fietsdynamo. In dat kastje zit een USB-poort waar je je telefoon mee kan opladen tijdens het fietsen, of waar je fietsnavigatie zou kunnen aansluiten.

Van 13 tot 15 maart komen zo’n veertig jonge ondernemerteams uit twintig landen bijeen in Riga om hun product onder de internationale aandacht te brengen en hopelijk ook in de prijzen te vallen met hun USB Cycle. De avonturen van het team zijn hier te volgen. Naast de Hanzehogeschool is ook de het ROC Rijn IJssel in Arnhem aanwezig. Onder de noemer FruitFiguurtje bedachten vijf studenten een tabletje in de vorm van fruit dat oplost in water waardoor er limonade ontstaat die voor meer dan 70 procent uit natuurlijke stoffen bestaat.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK