Van Bijsterveldt leidt Kinderfonds

Nieuws | de redactie
22 maart 2013 | Marja van Bijsterveldt wordt de nieuwe directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds voor de opvang van zieke kinderen en hun familie. Als vroegere student en werknemer in de verpleegkunde past dat zeer bij haar.

De Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds is zeer verheugd over de komst van de oud/minister van OCW. “Gezien haar inspirerende persoonlijkheid, bestuurlijke ervaring, kennis van het werkveld en zeer relevante netwerken binnen de politiek, maatschappelijke veld en private sector is Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart een uitstekende nieuwe directeur/bestuurder voor het Kinderfonds.”

“Als Raad van Toezicht zijn wij dan ook buitengewoon ingenomen met haar keuze om zich in te zetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij zijn ervan overtuigd dat zij als directeur/bestuurder in staat zal zijn om de verdere ontwikkeling van ons fonds succesvol voort te zetten en te verzekeren.”

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn. Dat doet men onder meer door het aanbieden van vijftien logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis, acht huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen samen met hun ouders even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, vier vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het fonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij de inzet van vrijwilligers, donateurs en sponsors.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK