Alles verbonden: kans of bedreiging?

Nieuws | de redactie
9 april 2013 | Door het internet is alles en iedereen met elkaar verbonden. Wat betekent dit voor mens en maatschappij? Op de Internet of Things Days in Rotterdam komen studenten en onderzoekers samen om aan de slag te gaan met hoe het stedelijke leven te verbeteren met open data.

Van 9 tot 12 april staat Rotterdam in het teken van debatten en workshops rond vragen over wat technologie en open data betekenen in ons dagelijks leven. Internet bestaat namelijk niet alleen uit mensen die e-mailen of in contact zijn via sociale media.

Internet of Things

Op de achtergrond ‘praten’ miljoenen apparaten met elkaar om de fysieke wereld aan de gang te houden. Dit Internet of Things is niet alleen een technologische ontwikkeling maar vooral ook een maatschappelijke ontwikkeling.

Het Rotterdamse Kenniscentrum Creating010 van de Hogeschool Rotterdam is in samenwerking met de gemeente en lokale bedrijven al langere tijd bezig om te kijken wat de impact is van deze digitale vervlechting op onze samenleving. Op de Internet of Things Days Rotterdam komen sprekers, professionals, studenten en onderzoekers samen om binnen verschillende thema’s met dit vraagstuk aan de slag te gaan.

Open data

Hoe kan Internet of Things bijvoorbeeld helpen om de problemen in de groeiende zorgsector het hoofd te bieden. En wat kunnen we leren van de Rotterdamse Open Data bij het beheren van het buurtplatform Funda. Welke nieuwe vaardigheden moeten ontwerpers en ontwikkelaars van nieuwe media leren tijdens hun opleiding als technologie inderdaad zo grote impact op de samenleving heeft.

Over deze vragen kunt u in discussie op diverse locaties in Rotterdam. Info en aanmelden hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK