Co Verdaas naar WUR

Nieuws | de redactie
11 april 2013 | Na zijn korte tijd als bewindsman is Co Verdaas niet stil blijven zitten. Hij wordt de nieuwe directeur van het Centre for Development Innovation, een van de toepassingsgerichte onderzoeksinstituten van Wageningen.

Het CDI koppelt de Wageningse expertise aan capaciteitsopbouw, innovatie en veranderingsprocessen voor duurzame ontwikkeling. Dit gebeurt onder andere door
training, onderwijs, advies en actiegericht onderzoek. Het instituut richt zich met ruim zestig medewerkers op internationale partnerschappen tussen de private sector, onderwijs- en maatschappelijke organisaties.

Een recent project betrof de samenwerking met de Bangladesh Agricultural University in het ontwikkelen van een interdisciplinair onderwijs- en onderzoekcentrum op het gebied van gewassen, visserij en watermanagement om voedselzekerheid in Bangladesh te stimuleren. 

De WUR meldt in kies gekozen bewoordingendat “de heer Verdaas eerdere werkervaring [heeft] opgedaan in het openbaar bestuur.” Ook is hij directeur geweest aan de avondopleiding Bedrijfskunde van de Radboud Universiteit.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK