lector Fontys naar Shanghai

Nieuws | de redactie
23 april 2013 | In 2011 werd hij verkozen tot Lector van het Jaar. Carl Rohde (Fontys) werd geroemd om zijn vertaling van ‘toonaangevend onderzoek’ naar het onderwijs. Volgende week vertrekt Rohde voor een maand naar het Shanghai Institute of Technology om topstudenten daar te begeleiden.

Carl Rohde is uitgenodigd in China op voorspraak van de regering van Shanghai om een maand lang op te treden als ‘Visiting Professor of Excellence in Trendwatching & Innovation’. Hij zal in die rol een selectie van de beste studenten in de regio gaan begeleiden.

Voor Rohde’s bedrijf ‘Science of the Time’ is de uitverkiezing van hun directeur een goede mogelijkheid om de banden met de Chinese topinstelling te versterken en verdiepen. De Fontys-lector komt namelijk later in het jaar nog eens terug in China voor een zogeheten Cool Shanghai City Hunt om samen met 200 geselecteerde studenten op zoek te gaan naar nieuwe trends in de samenleving.

De samenwerking van lector Rohde met de universiteiten in China vindt plaats in het kader van het Science of the Time’s International Cool City Hunt onderzoek waarin veertig universiteiten wereldwijd participeren. Twee jaar geleden werd deze aanpak van Rohde door de jury van de Lector van het Jaar 2011 al geroemd.

“Duizenden studenten worden hierin getraind en aan het werk gezet om internationale mentaliteitstrends en observaties te toetsen en te reflecteren op nationale varianten en veranderingen.  De term voor die aanpak is helder: For You, By You.”«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK