Maastricht met Novgorod

Nieuws | de redactie
12 april 2013 | De UM gaat samen met de Russische Lobachevsky State University of Nizhniy Novgorod. Deze behoort tot de top tien Russische universiteiten en kreeg in 2009 de prestigieuze status van National Research University.

Martin Paul, voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en Evgeny Chuprunov, Rector van de Lobachevsky State University ondertekenden gisteren hun samenwerkingsovereenkomst tijdens het ‘Forum of Rectors and Presidents of Russian and Dutch Universities’. Deze bijeenkomst vond plaats in het kader van het Nederland-Ruslandjaar, waarvoor president Poetin naar Amsterdam kwam.

Onderzoek, onderwijs en uitwisseling

Met Memorandum of Understanding van de UM en de Lobachevsky is het startpunt voor de samenwerking tussen beide instellingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en uitwisseling van studenten en staf. De komende tijd worden concrete projectvoorstellen door beide partijen verder uitgewerkt.

Lobachevsky State University is een van de toonaangevende onderzoeksuniversiteiten in Rusland. Ze biedt onderwijs in een breed scala aan wetenschappelijke disciplines en opleidingen. In 2009 werd de universiteit door de Russische regering bekroond met de prestigieuze status van een National Research University.

De gemeente Maastricht heeft een langdurige relatie met Nizhniy Novgorod en is van plan een zusterstadovereenkomst met de stad te ondertekenen. Dat de universiteiten van beide steden nu partners zijn, wordt daarom ook gesteund door de locale autoriteiten in Maastricht als deel van het gemeentelijk beleid.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK