Obama Summit naar Kiwi’s

Nieuws | de redactie
26 april 2013 | Op de Teaching Summit in Amsterdam vielen de onderwijsvertegenwoordigers uit het verre Nieuw Zeeland al op. Komend jaar zal de grote onderwijsconferentie van Obama dan ook afreizen naar de Kiwi’s waar Jet Bussemaker zo van onder de indruk was.

“Als ik nog eens verder wil kijken na de Teaching Summit dan zou ik naar Nieuw-Zeeland willen,” liet Jet Bussemaker zich aan het slot van de ISTP2013 al ontvallen. De Nieuw-Zeelanders vielen in Amsterdam op door hun sectoroverstijgende visie op de loopbaan en professionele ontwikkeling van docenten viel in de smaak.

Minister van Educatie, Hekia Parata, is dan ook blij bekend te mogen maken dat de beste onderwijslanden ter wereld het komende jaar zullen afreizen naar hoofdstad Wellington voor de vierde editie van de Teaching Summit.

“The Summit is a great opportunity for the top performing education systems from around the world to hear how other countries manage and develop the critical area of teaching quality. I am delighted that New Zealand’s bid to host this prestigious event for the teaching profession has been accepted,”

Op de Teaching Summit in Amsterdam lichtte de vertegenwoordigers van Nieuw Zeeland al een tipje van de sluier van hoe zij het leraarschap in hun land benaderen. Value your teachers, trust your teachers and let them do the work,” zoals Phil Harding van de New Zealand Principals’ Federation het krachtig samenvatte. In 2014 zal Nieuw Zeeland het goede voorbeeld mogen geven. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK